Maklumat di bawah adalah berkaitan jawatan kosong yang ada. Calon yang mempunyai kelayakan dan menepati syarat yang dikehendaki boleh memohon jawatan seperti di bawah:

Nama Majikan: Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional PTPTN

Lokasi Kerja: Pahang

Tarikh Tutup: 03 Mac 2019

Info berkaitan jawatan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

1. PEMBANTU TADBIR N19

COMPANY OVERVIEW

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional atau singkatannya (PTPTN) telah ditubuhkan di bawah Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional 1997 (Akta 566) yang mula berkuatkuasa pada 1 Julai 1997. Fungsi utama penubuhan perbadanan ini adalah untuk menguruskan pembiayaan kewangan dan pinjaman pelajaran pengajian tinggi kepada para siswa dan siswi yang sedang melanjutkan pengajian di institusi pengajian tinggi awam dan swasta di Malaysia. Bertitik tolak dari pinjaman kewangan yang diberikan, PTPTN juga bertanggungjawab untuk memungut kembali bayaran balik dari para peminjam yang telah melakukan pinjaman mereka dengan perbadanan tersebut.

CARA MEMOHON

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui info penuh mengenai temuduga terbuka yang ditawarkan oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

Klik untuk syarat dan maklumat lengkap
Klik untuk mengisi permohonan PTPTN secara online

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *