Maklumat di bawah adalah berkaitan jawatan kosong yang ada. Calon yang mempunyai kelayakan dan menepati syarat yang dikehendaki boleh memohon jawatan seperti di bawah:

Nama Majikan: Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

Lokasi Kerja: Kuala Lumpur, Negeri Sembilan dan Pulau Pinang

Tarikh Tutup: Februari 2019

Info berkaitan jawatan yang ditawarkan adalah seperti berikut:

1. Penyenggara Landasan /Penyenggara AM

Maklumat Jawatan Kosong yand ditawarkan:

Tarikh Tutup Permohonan :24, 30, 9.2, 20.2 Januari/Februari 2019
Lokasi : Kuala Lumpur, Negeri Sembilan dan Pulau Pinang
Sektor : Kerajaan
Kelulusan Minimum :Diploma/STPM, Sijil dan SPM/SPVM
Status Pelantikan :Tetap/Kontrak

COMPANY OVERVIEW

Keretapi Tanah Melayu Berhad (bahasa Inggeris: Malayan Railway; singkatan: KTMB) merupakan pengendali kereta api utama di Semenanjung Malaysia.

Dahulunya ia dikenali sebagai sebuah agensi di bawah Pentadbiran Keretapi Tanah Melayu, ia kini dikenali sebagai KTMB berikutan kesan kempen pengkorporatan yang diterajui kerajaan pada tahun 1992. Namun, KTM masih dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan persekutuan. Sejarah sistem gerabaknya bermula sewaktu zaman penjajahan British, apabila laluan kereta api asalnya dibina untuk mengangkut timah. Tambang keretapi agak munasabah, namun kelajuan keretapi antarabandar yang rendah di laluan sempit sering menyebabkan pengangkutan KTM kurang berdaya saing berbanding jenis pengangkutan yang lain.

CARA MEMOHON

Calon yang berminat, sila isi borang pemohonan di laman yang terdapat di bawah iaitu Borang pemohonan dan syarat-syarat dan hantar permohonan terperinci dengan sijil- sijil dengan lengakap dengan menggunakan borang yang terdapat link di bawah.

Pastikan anda memohon menggunakan borang dibawah dari pautan yang telah ditetapkan sahaja jangan pulak menyesal bila tak mohon nanti.

https://3.bp.blogspot.com/-6nrq4Yayh64/XEfhJOo61zI/AAAAAAAARtA/VfkvQfUyVH0TOwGNNYYjGQIZOJaTxrhrwCLcBGAs/s640/Iklan%2BKTMB.png

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *